نخستین دوره مسابقات کشوری "رباتیک شهر" در فیروزکوه گشایش یافت
فیروزکوه، تهران بزرگ- در آیینی با حضور معاون پژوهشی صنعت و فناوری ناجا، مسؤولان دانشگاهی و محلی نخستین دوره مسابقات کشوری "رباتیک شهر" به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه گشایش یافت.
در آیین افتتاحیه این مراسم که در سالن "شهید آوینی" دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه برگزار شد، دکتر "علیرضا حسنی" رییس واحد با گرامیداشت حماسه بزرگ ملت عزیز ایران اسلامی در بوم الله 22 بهمن، اظهار کرد: به برکت خون پاک شهیدان و امام راحل، امروز شاهد پیشرفت جامعه اسلامی و برافراشته شدن پرچم مقدس نظام اسلامی توسط جوانان برومند این مرز و بوم در سراسر جهان می باشیم.
وی گفت: به فرموده مقام معظم رهبری "علم اقتدار است و اگر بناست کسی مقتدرانه حرکت کند و امنیت شغلی، رفاهی و اقتصادی داشته باشد، باید اقتدار علمی داشته باشد".
دکتر حسنی با اشاره به آیاتی از کلام الله مجید، اذعان کرد: بلندی انسان ها به قدر علم و ایمانشان است و علم نوری است که خداوند فقط در دل بندگان پاک و پاکیزه خود قرار می دهد.
وی خطاب به دانشجویان تصریح کرد: علم آموزی شما نیز باید سمت و سوی الهی داشته باشد و در این راه مواظب باشید که به آفت غرور مبتلا نشوید.
در ادامه دکتر "هادی شیرزاد" معاون پژوهشی صنعت و فناوری ناجا افزود: مطابق آمارهای منتشره بین المللی و سرعت پیشرفت ملموس دانشگاهیان کشور، دستیابی به قله های علم و فناوری برای ایرانیان دشوار نیست.
وی گفت: امروز ایران اسلامی در رده بندی علمی جهانی رتبه شانزدهم را به خود اختصاص داده و از نظر ضریب افزایش تولید علم در مکان نخست قرار دارد.
دکتر شیرزاد به طرح این پرسش پرداخت که "وقتی نتیجه تحقیقات و تولیدات دانشمندان ایرانی به محصول نهایی تبدیل نشده و استفاده نمی شود، چه فایده ای به دنبال خواهد داشت و اصولا برای صنعتی سازی و تولید انبوه آنها چه کار باید کرد؟".
وی ادامه داد: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از معاونت صنعتی و پژوهشکده صنعتی، به احصای نیازهای ناجا در حوزه محصولات صنعتی می پردازد.
معاون پژوهشی صنعت و فناوری ناجا تصریح کرد: بی اطلاعی اساتید دانشگاه ها از نیازهای حوزه صنعت، دسترسی نداشتن به مراکز صنعتی و دانشگاهی، نبود اعتماد متقابل بین صنعت و دانشگاه و تامین بودجه، از جمله مشکلات موجود در این مسیر است.
وی تضمین در صنعتی سازی و تولید انبوه نتایج تحقیقات، از اهم امور علمی و تحقیقاتی کشور است.
دکتر شیرزاد با اشاره به اینکه 85 درصد محصولات اولیه و نمونه های آزمایشگاهی در جهان به بازار نمی رسند، تاکید کرد: با وجود حمایت های موجود از سوی دولت و سایر دستگاه ها، با برنامه ریزی و پیگیری امور می توان به اهداف طراحی شده دست یافت.
همچنین در ادامه دبیر علمی مسابقات شهررباتیک افزود: سرمایه گذاری و حمایت از نخبگان رباتیک کشور ضعیف است.
دکتر "محمدحسن رمضانی" تصریح کرد: شعار جامعه رباتیک "عزم ملی، تحول ملی و اقتدار ملی" است تا با ایجاد تحول در کشور، به خودکفایی برسیم.
وی با اشاره به لزوم ایجاد یک نظام جامع رباتیک، خاطرنشان کرد: برگزاری لیگ های دوره ای رباتیک در کشور، تلفیق دانش علمی تیم های برتر رقابت ها به منظور تشکیل تیم های قدرتمندتر، بومی سازی قوانین مسابقات و صنعتی سازی تولیدات به منظور استفاده عمومی در کشور، از جمله اهداف مدنظر این مجموعه است.
دکتر رمضانی از راه اندازی نخستین زمین بومی مطابق با شرایط کشور در این حوزه خبر داد و گفت: زمین های مورد استفاده کنونی، محصول کشور ژاپن و متناسب با منازل چوبی ژاپنی ها است که در ایران کاربرد آنچنانی ندارند.
وی خواستار حمایت از جوانان و نخبگان فعال در این حوزه علم و فناوری شد و اذعان کرد: با برنامه ریزی های انجام شده، این رقابت ها همه ساله به صورت گردشی در شهریور ماه برگزار خواهند شد.
در خاتمه این مراسم حضار و مدعوین با حضور بر سر مزار شهدای گمنام دانشگاه، با آرمان های بلند شهدا و امام شهدا تجدید میثاق کردند.
این گزارش حاکی است نخستین دوره رقابت های شهر رباتیک کشور با حضور 400 شرکت کننده از 100 تیم دانش آموزی و دانشجویی ربات های امدادگر، جنگجو، مین یاب، دوبعدی، مسیریاب دانش آموزی و مسیریاب ویژه از امروز (سه شنبه) به مدت چهار روز در فیروزکوه برگزار می شود و آیین اختتامیه رقابت ها نیز پس از انجام بازی های نهایی، روز جمعه برگزار می شود.
معاونان سیاسی- انتظامی، برنامه ریزی و عمرانی فرمانداری، بخشدار مرکزی و رییس جمعیت هلال احمر از جمله مسؤولان شهرستانی حاضر در این مراسم بودند.
کلمات کلیدی: