"سیده ربابه توسلیراد" در گفتگو با خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، با اشاره به مغایرت سبک زندگی غربی در تعامل با سبک زندگی اسلامی گفت: خانواده به عنوان کوچکترین اجتماع یک جامعه همچون سلولهای یک بدن، دارای نقشهای متفاوت است و شخصیت انسان در یک جامعه کوچک شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل اصلی معضلهای جوامع، تزلزل در خانواده است، تصریح کرد: همانگونه که در نظام یک کشور مسئولیتهایی تعریف شده است؛ تمامی ادیان الهی نیز به قوام خانواده و همچنین تقسیم مسئولیتها در این اجتماع کوچک تاکید کردهاند.
این مدرس رشته معارف اسلامی به روشها و سبکهای زندگی جوامع بر اساس سنتها اشاره و مطرح کرد: بیشتر آداب و سنن جوامع موجب شکلگیری تمدن در جامعه شده و به آن قوام میبخشد.
وی با بیان اینکه در غرب پس از روی آوردن به تجددگرایی، ارزشها یکی پس از دیگری کمرنگ شده است، گفت: هرج و مرج اخلاقی و ناهنجارهای عاطفی ارمغان سبک زندگی غربی هستند که ناشی از نابود شدن ارزشها است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: از زمانی که انقلابهای صنعتی در غرب آغاز شد؛ شاهد گسسته شدن نظام خانواده بودیم که منجر به ناهنجاریهای جنسی و روابط نامشروع شده است که این مسائل انسان را به ورطه نابودی میکشاند.
توسلیراد با اشاره به تجملگرایی در فرهنگ غربی بیان داشت: تجملگرایی از جمله آفات زندگی در غرب بوده که متاسفانه بسیاری از جوامع شرقی دچار این سردرگمی شده و به واقع نشأت گرفته از هجوم فرهنگ غربی است.
وی فراموشی دین در زندگیهای روزمره را عامل معضلات زندگیها مطرح کرد و گفت: از زمانی که دین در زندگی رنگ باخت، مشکلات جوامع نیز افزایش یافته چراکه ابزارهای تربیتی را از دست داده است.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: در آموزههای اسلامی، روشها و سبکها با اصول الهی تنظیم و سنجیده شده است که انسان را مطابق با ارزشها و عزت انسانی راهنمایی میکند تا در تمامی حرکات و سکنات خدا را به یاد داشته باشد و از حدود تخطی نکند.
توسلیراد خاطر نشان کرد: جوامعی که فرهنگها و باورهای آمیخته با سنتهای الهی داشته باشند، آرامش بر آنها حاکم شده که این امر زمینه پیشرفت برای آن جامعه را فراهم میکند.
کلمات کلیدی: